Roerbakei met prei paprika en tomaat
|
Ingrediënten: 2 personen
|
-
4 eieren,geklutst
-
1 prei, in ringen gesneden
-
1 gele paprika, in kleine blokjes
-
250 gram cherrytomaten, gehalveerd
-
7,5 gram peterselie
-
beetje chilipoeder
-
kurkuma
-
1 eetlepel olijfolie
-
beetje peper
-
beetje zout
|
Bereiding:
|
In dit recept is bewust gekozen voor kurkuma.
-
Snijd als eerste de prei in dunne ringetjes.
-
Snijd vervolgens de paprika in kleine blokjes en doe die bij de prij.
-
Breek vier eieren en doe het eigeel en eiwit in een kom.
-
Kluts de eieren totdat er een egaal geheel ontstaat.
-
Zet een pan op het vuur met een beetje olijfolie.
-
Doe hier de prei en paprika bij.
-
Roerbak dit ongeveer 1 minuut.
-
Doe de geklutste eieren erbij.
-
Roerbak het geheel totdat de eieren gestold zijn.
-
Voeg de kruiden toe: kurkuma, de chilipoeder (optioneel), peper en zout.
-
Proef even of het geheel op smaak is.
-
Halveer alvast de cherrytomaatjes.
-
Doe nu heel kort even de tomaten erbij.
-
Het gaat alleen maar om ze lichtje te verwarmen.
-
Dus 30 seconden is genoeg.
Verdeel het gerecht nu over twee borden en garneer het met wat peterselie.
|